Regelmatig word ik raar aangekeken wanneer ik vertel dat ik als coach met geur werk.
Maar geur heeft best veel invloed op ons humeur en lichaam. Zo kan geur een herinnering triggeren waar je vervolgens blij of misschien wel verdrietig van wordt. Of je misschien krijg je geen actieve herinnering, maar reageert je lichaam wel door een verhoogde spierspanning, misselijkheid of juist ontspanning en/of warm gevoel.

Als lichaamsgericht coach ben ik o.a. bezig om bewustzijn te vergroten in het feit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en niet 2 aparte delen van het lichaam. Dat deze twee juist een mooie samenwerking hebben. Geur is hierbij een hele mooie ondersteuning.

Zelf heb ik de afgelopen jaren door het gebruik van geur veel geleerd en verwerkt. Ik ben weer in mijzelf gaan geloven en geuren hebben mij geholpen o.a. verdriet te verwerken, herinneringen en gedachtes om te zetten naar positiviteit i.p.v. enkel pijn en verdriet.

Ik heb in mijn werk bij jong & oud al mee mogen maken wat geur voor ze deed. Hoe gezichten van spanning naar ontspanning veranderde. Hoe lichamen tijdens massages nog meer ontspande.  Dat er beter werd geslapen.

Het is nog wel een zoektocht in hoe ik dit allemaal precies in “het vat ga gieten” zoals ze dat zo mooi zeggen.

Maar mijn “missie” is echt wel het bewustzijn vergroten wat de KRACHT van geur is en jouw daarmee kunnen ondersteunen bij het verwerken van ervaringen, levensgebeurtenissen maar ook persoonlijke groei.