Begin dit jaar heb ik voor de 2e keer de online training cellulite be gone  van Charisma gevolgd.

Ik deel dit met jullie, omdat ze 24 september weer start met de training en ik hem iedereen kan aanraden. Charisma legt alles heel fijn uit en geeft bergen met info.

Bij de training ga je doormiddel van cupping aan de slag met je cellulitis.
Maar cuppen is zoveel veel meer dan alleen het losmaken van bindweefsel, het werkt ook door op een diepere laag en vastzittende emoties.

 

 

Zo merkte ik zelf dat er bij mij emoties van boosheid en verdriet vrij kwamen.
Dit kwam doordat ik de weken daarvoor niet zo goed voor mijzelf had gezorgd. Ik had moeite dit patroon te doorbreken.

Ik begon mijzelf weer te verstoppen en onbewust in een hoekje te stoppen.
Wat de triggers hiervoor waren…ik kon het niet duidelijk krijgen voor mijzelf.
I.p.v. mijn emoties te negeren heb ik na het cuppen de tijd genomen voor een geurtherapie sessie met mijzelf.

Immers wanneer je angsten onder ogen komt is er groei. Hoe pijnlijk dit ook is en de emoties waren zo intens dat ik er ook niet onderuit kwam.
En dan ineens valt het spreekwoordelijke kwartje……

 

De weken daarvoor was ik nieuwe en leuke uitdagingen aan gegaan, zoals het weer openen van een bedrijfspagina op Facebook (die ik trouwens beetje verwaarloosd heb de afgelopen maanden)
Triggers voor mij, want mijzelf laten zien aan de buitenwereld vond en vind ik nog steeds spannend. Ergens sluimert er nog steeds in mijn hoofd dat ik niet goed genoeg ben en hou ik mijzelf klein.

Zelfs bij het tikken van dit blog merk ik het stemmetje in mijn hoofd.. waarom deel je dit nu, wie gaat dit lezen, mensen zullen je wel een aansteller vinden, wie interesseert dit nu. Beperkende overtuigingen die ik in mijn leven heb meegekregen.

Maar juist door dit nu gewoon te plaatsen kies ik voor mijzelf, ongeacht wat anderen ervan vinden.

Door iedere keer te onderzoeken en te kijken naar mijn triggers en deze te accepteren wordt stapje voor stapje, beetje bij beetje het stemmetje zachter en zachter in mijn hoofd.

Cuppen doe ik nog steeds. Vooral na een stressvolle periode is het best pijnlijk, maar geeft het wel een goed gevoel dat ik mijn lichaam op deze manier kan ondersteunen in het loslaten van emoties.