Net als volwassenen heeft een kind veel baat bij geur, misschien zelfs nog wel meer.

Vanaf het moment dat je geboren wordt heeft geur vooral in de eerste levensjaren een belangrijke invloed.
Wist je dat een pasgeboren baby van een week oud de geur van zijn/haar moeder kan herkennen? Een baby gebruikt hun geurvermogen om de borst van hun moeder te zoeken zodat ze gevoed worden.  Een baby vind dan ook zoete geuren het lekkerst. Maar de geur van mama en/of papa voelt ook veilig. Zo slapen jonge kinderen graag met een tshirt of doek met de geur van papa en/of mama of zelfs van een oma of opa. Ouders weten ook allemaal wat er gebeurd als de favoriete knuffel wordt gewassen. Mijn beide kinderen waren altijd even boos als het tijd was voor een wasbeurt van hun favoriete knuffel, maar soms was het wel hard nodig.

Ik zorgde er wel atijd voor dat het wasmiddel wat ik gebruikte ook bekend was. En bij mijn jongste deed ik nog weleens een druppel van haar favoriete essentiele olie op haar knuffel.

Als coach heb ik ook al veel mooie momenten mogen mee maken tijdens een Aroma Reset bij kinderen die last hadden van angst en/of paniek wat geur voor hun kon betekenen. Maar ook bij slaapproblemen en stressverwerking.

Nu zijn er diverse manieren om jouw kind/kinderen te ondersteunen met geur. Mijn 2 favoriete zijn toch wel de geur buddy’s van Scentsy en essentiele olien.

 

 Wat zijn Scentsy Geurbuddy’s ?

Scentsy buddy’s zijn zachte, knuffelige  knuffels waarin een geurzakje zit. Zo heeft jouw kind altijd zijn/haar favoriete luchtje in de buurt b.v. tijdens het slapen, een verjaardag of kinderdagverblijf.

De Scentsy Buddy’s hebben ook een klein broertje/zusje: Scentsy Buddy clips
Deze superschattige, met geurparels gevulde clips reizen overal met je mee en zijn perfect voor decoratie van rugzakken en meer. En daarbij ideaal voor oudere kinderen aan hun rugzak voor school. Want een sleutelhanger staat een stuk beter dan een knuffel die uit je tas steekt.

Essentiele olien zijn ook mooi om in te zetten als geur ondersteuning. Echter komt hier wel even wat meer bij kijken, want niet alle geuren zijn geschikt voor kinderen en/of bepaalde leeftijden.

Zo kan Lavendel wel omschreven staan als rustbrenger, echter kan het ook eerst onrust veroorzaken omdat die onrust uit het lichaam moet voordat het rust brengt. 

Er zijn diverse manieren om essentiele olien toe te passen tijdens het gebruik. Dit kan via een diffuser, op een armband, ketting of b.v. een knuffel.

Ben je nieuwgierig naar essentiele olien? 
Neem dan een kijkje bij
De Groene Linde   (wil je hier graag bestellen, neem dan even contact op met mij)   

Heb je vragen over het inzetten van essentiele olie bij jouw kind/kinderen neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder.